top of page
dejong-20210423_105.jpg
Over ons

EEN BIJZONDER VERHAAL

SINDS 1978

De Jong Plant B.V. specialiseert zich sinds 1978 in de teelt en ontwikkeling van hortensia. Ook leveren wij andere soorten zoals Lavatera, Malva, Paeonia en Syringa. Ons bedrijf van 12 hectare met ervaren personeel, zowel nationale als internationale klanten en een altijd evoluerende productlijn heeft zich ontwikkeld tot een professioneel bedrijf binnen de sierteelt.

Inmiddels, met meer dan 40 jaar ervaring, zijn wij een professioneel bedrijf met sierplanten van de hoogste kwaliteit.

1978

DRIE BROERS

Cor (25 jaar), Wil (24 jaar) en Jos de Jong (21 jaar) zijn in hun vrije tijd begonnen met telen op een stuk land. Het 1,5 ha grote stuk grasland achter het land van vader Cor de Jong werd aangekocht en met de hand gedraineerd voor de teelt. Dit stuk land was destijds alleen per boot te bereiken.

Vrijwel direct bij de start van de teelt werden ook de eerste producten verhandeld. Import van sierteeltproducten uit België. De producten werden 's avonds door de broers zelf geladen en' s nachts naar Nederland vervoerd. Alles moest voor 7.30 uur worden uitgeladen. Daarna moesten ze allemaal terugkeren naar hun reguliere baan.

1982

GEBR. DE JONG

Gebr. De Jong Handelskwekerijen werd officieel opgericht in 1982. Vanaf dat moment konden de broers full-time werken in hun eigen bedrijf. Vrijwel vanaf het begin werd ook gestart met de verkoop van sierteeltproducten naar Scandinavië. En gelijktijdig begon ook de export naar Engeland en Zweden. De eerste specialiteiten van het bedrijf waren rotsplanten en Rhododendrons.

dejong-20210423_163.jpg

DUURZAAMHEID

De Jong Plant B.V. is zeer begaan met het milieu. Daarin zetten we de juiste stappen om onze klimaat footprint te minimaliseren. We telen onze hortensia's met zo weinig mogelijk pesticiden, gebruiken recyclebare informatiedragers en we zijn MPS A, GAP and Social Qualified gecertificeerd. 

BREDE PRODUCT RANGE

Tijdens het seizoen teelt De Jong Plant B.V. andere producten waaronder Lavatera, Malva, Paeonia en Syringa. Met deze producten leveren we jaarrond  een hoogwaardig assortiment tuinplanten. Bent u geïnteresseerd in onze wekelijkse mailing met ons aanbod?

visi187110 (1).jpg

BEZOEK ONS BEDRIJF

tourist-take-a-photo-of-hydrangea-flower

RAAK GEÏNSPIREERD

bottom of page